Sed Vitae

De vereniging Sed Vitae vrienden seniorenacademie HOVO Brabant werd in 1992 opgericht en telt ongeveer 300 leden. De vereniging organiseert activiteiten voor leden en belangstellenden, ondersteunt incidenteel HOVO Brabant bij activiteiten en behartigt de belangen van de cursisten. Sed Vitae beschouwt zichzelf als representant van de cursisten en is vertegenwoordigd in het bestuur van HOVO Brabant. 

De leden van Sed Vitae zijn cursisten en /of oud-cursisten. De vereniging organiseert lezingen, excursies en wandelingen. Ook verzorgt zij enkele malen per jaar een nieuwsbrief. Op deze wijze tracht zij sociaal contact en de onderlinge band tussen haar leden te bevorderen en geeft daarmee haar motto “Wij leren niet voor de school, maar voor het leven” inhoud.

Een delegatie van het bestuur en de directeur van HOVO Brabant komen 2 tot 3 keer bijeen om elkaar wederzijds te informeren.  

Brochures

Ieder seizoen verschijnt er een nieuwe cursusbrochure met het actuele aanbod.

Brochure zomeracademie 2017

Cursus uitgelicht

Kunstreis Documenta 14 (Augustus) (2 persoons kamer)

Kunstreis Documenta 14 (Augustus) (2 persoons kamer)

Zomercursus augustus

Deze cursus bestaat uit een collegemiddag en een 3-daagse studiereis naar de Documenta (14) in Kassel  en  een bezoek aan het Museum Insel Hombroich.

meer informatie

Sluiten